Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Cheval Gracieux

                                            

Kutsumanimi: Sira

Syntynyt 2.6.2012

Rotu: Shetlanninponi

Sukupuoli: Tamma

Väri: Rautias

Säkäkorkeus: 99 cm

Kasvattaja: Hetta, Kht Omenaniitty

Omistaja: Hetta, Kht Omenaniitty

Hoitaja: Wilma 

Painotus: Yleis

Luonne:

Yleisesti Sira on kohtuullisen kiltti.

Esteillä Sira ei ole mikään paras vaihtoehto. Se ei ymmärä mitään esteistä ja sen hypyt ovat hirvittävän raskaita ja töyssyisiä. Sira hyppää parhaimmillaan 45 cm (yleensä kuitenkin 40 cm) ja ratana 35 cm.

Kouluratsastuksessa Sira on todella kiltti ja sillä on harvinaisen pehmeät askellajit. Sira ei osaa paljoa liikkeitä, mutta yritystä siitä löytyy. Sira on hankala vain kiima-aikana, jolloin saattaa nähdä komean pukkisarjan ja hienoja kiitolaukkoja.

Maastossa Sira on kivan rauhallinen, mutta se voi pelästyä yllättäviä ääniä. Se tottelee yleensä ratsastajan apuja, mutta joskus saattaa laukkailla omin päin. Sira on hyvä poni aloittelijoille maastoon.

Hoitaessa Sira seisoo kiltisti paikallaan jos tarhassa ei ole ketään. Jos tarhassa on joku Sira liikkuu kohti tarhaa. Kun menee sen perään se liikkuu toiseen suuntaan. Kavioiden puhdistuksen aikana Sira vain jämähtää paikalleen eikä nosta kavioitaan.

Karsinassa Sira on todella kiltisti ja kerjää ohi kulkevilta ihmisiltä rapsutuksia. Ennen se tappeli aina Cappuccinon kanssa, mutta ne ovat yhtäkkiä lopettaneet tappelunsa. Sira odottaa ruokinta-aikana kiltisti omaa vuoroaan.

Tarhassa Sira mielellään piehtaroi tai syö heinää. Se antaa ottaa kiltisti kiinni, mutta se saattaa nykäistä päänsä alas ja kaataa sillä tavoin hakijan. Sira ei ikinä tappele muiden tammojen kanssa.

Talutettaessa Sira kulkee kiltisti vieressä ja sitä voi taluttaa ilman riimunnarua kotipihassa. Sira kuitenkin pelästyy helposti esim. ohi juoksevaa kissaa ja saattaa juosta autotielle, joten riimunnaru kuitenkin voi olla hyvä apuväline.

 

JÄLKELÄISET:

Nimi                                  Asuinpaikka                              Isä          

Omenaniityn Miniskidi      Kht Omenaniitty                   ISÄÄ ETSITÄÄN!
©2019 layout117 - suntuubi.com