Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sweet Cappuccino

                                                                     

Kutsumanimi: Cappuccino, Cappu 

Syntynyt 8.8.2012

Rotu: Gotlanninrussponi 

Sukupuoli: Ruuna

Väri: Rautias

Säkäkorkeus: 118 cm 

Kasvattaja: Hetta, Kht Omenaniitty

Omistaja: Hetta, Kht Omenaniitty

Hoitaja: Ellen

Painotus: Yleis

Luonne:

Yleisesti Cappuccino on reipas ja kiltti pikku poni. 

Esteillä Cappuccino on todella hyvä. Cappulla on kuitenkin pieni estekammo (kaverit tietää miks). Cappu on kuitenkin päässyt aika hyvin yli kammostaan ja esteet ovat alkaneet sujua. Cappuccino hyppää irtona 50 cm ja ratana 40 cm (koulutus ehkä jatkuu vielä).

Kouluratsastuksessa Cappuccinoon pätee sanonta ulkonäkö voi pettää. Cappu on todella suloinen, mutta ei mitään parhaimpia ratsastettavia. Cappuccino on nimittäin todella reipas ja jos tuntumaa päästää vähänkin, Cappu ravailee ympäri kenttää, eikä kuuntele apuja. Cappu ei myöskään nosta laukkaa kovinkaan helposti.

Maastossa Cappu on hyvin säikky. Säikkymisen syynä voi olla vaikka orava tai puusta tippuva lehti. Cappua ei käytetä säikkymisensä takia maastotunneilla ja syynä on myös se, että Hettakin ottaa maastoon mukaan Mistyn ja ratsastaa. Ja miten tämä liittyy Mistyyn? No, koska Cappulla ja Mistyllä on samat suitset.

Hoitaessa Cappu hyörii harjauspuomin ympärillä. Jos sitä ei sido kunnolla kiinni, se lähtee heti karkuun. Cappu ei myöskään pidä kuolaimien laittamisesta. Yleensä pitää ottaa leipä tai joku muu herkku ja heilutella sitä Cappun turvan edessä. Kun Cappu avaa suunsa, pitää työtää nopeasti kuolaimet suuhun.

Karsinassa Cappu ei tykkää olla. Se potkii seiniä ja luulee, että se saa karsinan rikki. Heti, kun hepoille aletaan laittaa ruokia, Cappu lopettaa potkimisen, koska se haluaa saada ruokaa ekana.

Tarhassa Cappu yleensä vain syö. Joskus harvoin se saattaa piehtaroida tai tehdä ilopukkeja. Cappu ei millään haluaisi pois tarhasta, joten sitä saa yleensä jahdata 5-10 minuuttia ennen kun sen saa kiinni. Kaura on kuitenkin hyvä apukeino. 

Talutettaessa Cappu rynnii, jos sitä viedään tarhaan ja hidastelee, jos sitä viedään karsinaan tai harjauspuomille. Saattaa jäädä syömään heinää tai aloittaa tuijotuskilpailun puun kanssa.

©2019 layout117 - suntuubi.com